Triathlon
Ga jij meedoen aan de traithlon of zou je dat willen? En is zwemmen niet je sterkste onderdeel? Niet meer voor lang! ZIGNEA biedt vanaf september 2015 de mogelijkheid om je optimaal voor te bereiden op het zwemonderdeel.

Clinics ter voorbereiding

Deze zomer organiseert ZIGNEA weer diverse clinics ter voorbereiding. Heb jij interesse? Klik dan hier!

KLIK HIER VOOR DE OPEN WATER CLINICS TER VOORBEREIDING VAN DE FIT FUN TRIATHLON NOORDOOSTPOLDER

Aanleren juiste zwemslag en opbouw conditie

Van januari tot het moment dat we naar buiten kunnen bieden wij op de vrijdagavond van 19.30 - 20.30 uur een speciale traithlon training aan (voorbereiding is rond 19.15 uur). Een zwemtraining gericht op:
  • correct aanleren van de juiste zwemslag (borstcrawl en schoolslag)
  • opbouwen van conditie
  • opdoen van een hoop zwemkilometers ervaring
Daarnaast kunnen triathleten op de dinsdag en de donderdag meetrainen met de masters van ZIGNEA.

Heiner Stevens als trainer

De trainingen staan onder begeleiding van zwemtrainer Heiner Stevens. Heiner is naast een bevlogen trainer ook een actief zwemmer. Hij kent de kneepjes van het vak.

Extra mogelijkheden

Naast de zwemtrainingen zullen we samen met de organisatie van dé Fit Fun triathlon Noordoostpolder en de andere gelieerde verenigingen extra bijeenkomsten organiseren ter voorbereiding op jouw traithlon.

Kosten

Voor de triathlongroep berekenen we hetzelfde bedrag als voor de masterafdeling. Dit is € 24,00 per maand tot aan dé Fit Fun triathlon Noordoostpolder op 28 augustus 2016.

Voor dit bedrag krijg je:
  • een speciale triathon/open water training onder begeleiding van een ervaren trainer op vrijdagavond van 19.30 tot 20.30 uur
  • twee extra trainingsmomenten op de dinsdag en donderdagavond van 21.30 - 22.30 uur
  • 2x in de week open water trainingen op het moment dat het kan
  • extra clinics in samenwerking met de organisatie van dé Fit Fun triathlon Noordoostpolder en de gelieerde verenigingen

Vragen/interesse?

Heb jij vragen? Neem dan gerust contact op met John Meinders, coördinator van het open water zwemmen. Dit is tevens het e-mailadres waar je jezelf kunt aanmelden!

Open water zwemmen ZIGNEA

Open water zwemmen en triathlon ligt heel dicht bij elkaar. Hier meer over het onderdeel open water zwemmen van ZIGNEA. Sinds een aantal jaren zijn er enkele ZIGNEA-zwemmers die in de weekenden van de zomer meedoen aan openwater-wedstrijden. 

Openwaterzwemmen is de tak van wedstrijdzwemmen die plaats vindt in het open water. Er wordt gezwommen in meren, kanalen, rivieren en plassen. Nederland heeft in de loop der jaren op het internationale vlak veel vedetten opgeleverd, denk bijvoorbeeld aan de meervoudig wereldkampioen Edith van Dijk en de winnaar van de eerste Olympische 10 kilometer Maarten van der Weijden.

Presentatie over open water zwemmen

Onlangs heeft een van onze leden een presentatie gegeven over het open water zwemmen. Je bekijkt deze presentatie over open water zwemmen en de voorbereidingen hier

Film open water zwemmen


Hieronder een filmpje van een van de trainingen van het open water zwemmen.