Samenwerkingsverbanden van ZIGNEA

Gezelligheid en plezier

Denk jij dat lid zijn van een zwemvereniging alleen maar betekent hard trainen en aan wedstrijden meedoen? Mis! De meeste kinderen zitten bij ZIGNEA omdat ze het supergezellig vinden. Je moet natuurlijk een beetje gek zijn van water, maar er is meestal nog véél meer te doen dan zwemmen of waterpoloën. Wat denk je van een kampeerinstuif, scholenestafette, spelmiddagen, open water zwemmen, de triathlon en de Zwem4daagse…

Als vereniging doen we dat niet alleen. We werken samen met diverse mooie initiatieven in de zwemsport. Mooie voorbeelden zijn onze samenwerking met: de Stichting Open Water Zwemmen Scheerwolde, dé Fit Fun triathlon Noordoostpolder en de Zwem4daagse in Emmeloord. 

Stichting Open Water Zwemmen Scheerwolde

In 1984 is er door een goed initiatief en een enthousiaste samenwerking tussen Steenwijk'34, 't Tolhekke, Z.V. Zwartsluis en ZIGNEA een Stichting opgericht met als doel: een open water wedstrijd organiseren in Scheerwolde. En met resultaat. Al jaren wordt er een schitterende wedstrijd georganiseerd voor jong en oud. Meer informatie? Bekijk hier de website van Stichting Open Water Zwemmen Scheerwolde.

Dé Fit Fun triathlon Noordoostpolder

Voorzitter van dé Fit Fun triathlon Noordoostpolder Kerst Beuckens heeft als triathleet altijd al de behoefte om een triathlon in de Noordoostpolder te organiseren. Niet alleen om aan een extra wedstrijd mee te kunnen doen, maar ook om jonge mensen te enthousiasmeren voor de triathlon.

Na het verzamelen van een groepje mensen en het benaderen van de verenigingen ZIGNEA, NOPTUNUS (zwemmen), AV NOP (hardlopen) en FTC Marknesse (fietsen), zijn de handen ineen geslagen om een triathlon te organiseren. Meer informatie? Bekijk hier de website van dé Fit Fun triathlon Noordoostpolder.

Zwem4daagse Emmeloord

Al vele jaren wordt er een Zwem4daagse georganiseerd in Emmeloord. Uiteraard hoort ZIGNEA in deze organisatie te zitten. Het is een in onze ogen prachtige manier om de zwemsport te promoten onder 'niet-leden'. 

Samen met NOPTUNUS, De Zeewolf en zwembad Bosbad organiseren wij dit evenement. Meer informatie? Bekijk hier de website van de Zwem4daagse in Emmeloord