ZIGNEA zwemmers pieken tijden NK zwemmen

6 februari 2016 20:33 Van 28 tot en met 30 januari werd in het Amsterdamse Sloterparkbad de Nationale Kampioenschappen zwemmen voor junioren en jeugdzwemmers georganiseerd (leeftijd 13 – 17 jaar). Namens zwem- en poloclub ZIGNEA uit Emmeloord wisten Matias Jansen (jaargang 2003) en Albert Jan van Slooten (jaargang 1998) zich te kwalificeren. Beide ZIGNEA zwemmers hebben afgelopen periode speciaal naar het toernooi toegewerkt. Met nieuwe persoonlijke records, technisch en tactisch goed gezwommen races en vijf medailles voor Matias Jansen was het toernooi zeer geslaagd!Matias Jansen, 13 jaar, debuteerde op het NK zwemmen. Hij wist zich voor liefst 15 afstanden te kwalificeren! Samen met zijn coaches Corine Wernsen en Auke Sjoerd Tolsma werd besloten om uiteindelijk op 13 nummers aan de start te verschijnen. De allrounder wist zeven nieuwe persoonlijke records te zwemmen en won vijf medailles. Op de 100 meter vrijeslag dook Matias voor het eerst onder de magische 1 minuut grens. In 59.96 werd hij derde. Op de 50 meter schoolslag werd hij eveneens derde in 35.17 (pr). Op zowel de 50, 100 als 200 meter vlinderslag zwom Matias naar nieuwe toptijden toe in respectievelijk 30.60, 1.08.66 en 2.40.02. Op de 50 meter vlinder was zijn tijd goed voor zilver, op zowel de 100 als 200 meter won hij brons. Met deze prachtige resultaten beleefde Matias een prima debuut. Een leerzaam toernooi waarin hij met technisch en tactisch goed zwemmen een mooie ontwikkeling heeft laten zien.

Voor Albert Jan van Slooten, 17 jaar, was dit zijn laatste deelname aan de NK voor junioren en jeugd. Volgend jaar mag hij mee doen aan de NK voor senioren zwemmers. Voor Albert Jan was het niet zijn eerste NK, hij wist zich de afgelopen jaren ook al te kwalificeren. De sprinter piekte en zwom naar een verdienstelijke twaalfde tijd in een nieuw persoonlijk record op de 50 meter vrijeslag in 24.36. Op de 50 vlinderslag zwom hij eveneens een nieuwe toptijd in 26.85 (23e tijd).

Voor ZIGNEA zijn deze prestaties een mooie opsteker. Afgelopen seizoen werd een nieuwe technische structuur uitgerold. De zwemclub wil zwemmers met ambitie en talent de kans geven zich te kunnen ontwikkelen. Met de oprichting van een NK- ambitieteam en creëren van extra trainingsfaciliteiten is het mooi om te zien dat de eerste resultaten nu ook positief zijn.