Zignea boekt zevende overwinning op rij

3 december 2016 19:28

Zignea boekt zevende overwinning op rij

Afgelopen zaterdag speelden de waterpolo heren van Zignea alweer de zevende wedstrijd van het seizoen. Het hele seizoen is er nog geen punt verloren, iets wat de waterpoloërs graag door wilden zetten tegen de heren van Aqua-Novio ’94.

Zignea begon de wedstrijd sterk en liep vroeg in de eerste periode uit naar een 3 – 0 voorsprong dankzij doelpunten van midvoor Niek Martens en Keimpe Vis. Middenin de eerste periode kreeg Aqua-Novio de kans om van de nul af te komen nadat de scheidsrechters een strafworp toekenden. Aqua-Novio wist de strafworp echter niet te benutten dankzij goed optreden van keeper Tim Sinck, Zignea counterde hierna snel en wist deze actie te benutten, waardoor Zignea de eerste periode afsloot met een 4 – 0 voorsprong.

In de tweede periode zette Zignea het sterke spel door en vergrootte de marge tot 7 – 0 middenin de tweede periode. Laat in de tweede periode profiteerden de Nijmegenaren van een afgeslagen aanval en wisten uit een overtalsituatie het doel te vinden waarmee ook Aqua-Novio op het scorebord kwam te staan. Met nog vijf seconden te spelen in de tweede periode kreeg Aqua-Novio wederom een strafworp toegekend, maar ook deze strafworp werd onschadelijk gemaakt door de keeper van Zignea. Met de halve wedstrijd gespeeld stond Zignea op een 8 – 1 voorsprong en leek het op weg naar een simpele overwinning.

In de daaropvolgende periode begonnen de Nijmegenaren echter steeds fysieker te spelen, iets waar het team van Zignea enigszins moeite mee leek te hebben. Beide ploegen gingen gelijk op en wisten binnen 2 minuten beide tweemaal te scoren. Het was uiteindelijk Zignea dat de overhand weer in de wedstrijd terugkreeg en verder uitliep op Aqua-Novio dankzij doelpunten van aanvoerder Peter Flohil en de sterk spelende Haje Vis. Met nog 1 seconde te spelen kreeg Aqua-Novio wederom een strafworp toegekend na een verdedigende overtreding van de midachter van Zignea, ditmaal wisten de Nijmegenaren wel te scoren waarmee de derde periode afgesloten werd met een score van 12 – 4.

In de laatste periode zette het fysieke spel door, hierdoor moesten de scheidsrechters vaak ingrijpen wat leidde tot vele uitsluitingen aan beide kanten. Beide ploegen hadden echter moeite met het afronden van de overtalsituaties waardoor het spel lang gelijk op ging. Het was uiteindelijk Zignea dat aan het langste eind trok dankzij een doelpunt van Reyno te Koppele. Niet veel later kreeg Zignea ook een strafworp toegekend die werd verzilverd door Niek Martens. Hierna wist Aqua-Novio in korte tijd tweemaal te scoren waarmee de uitloop dit Zignea in de vierde periode maakte teniet werd gedaan. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam te staan van Jelmer Woudstra, die met minder dan een minuut te spelen het net wist te vinden waarmee hij de eindstand voor Zignea op het bord zette; 16 – 6.

Doelpunten: Niek Martens 4x, Peter Flohil 4x, Keimpe Vis 3x, Haje Vis 2x, Reyno te Koppele 2x en Jelmer Woudstra.