Waterpolo wedstrijd Verslag Zignea - ZPC

6 december 2014 20:06 Zignea 1 wint eerste wedstrijd

Emmeloord – Na tweemaal gelijkspel en een nipt verlies vorig weekend waren de heren van Zignea vastbesloten om te winnen van de heren van ZPC Hatto Heim uit Hattem. Het hele team was aanwezig en gemotiveerd om te winnen.
Dit werd al snel bevestigd door twee vroege doelpunten van Peter Flohil en Aron van de Putte in de eerste periode. Echter door een uitsluiting van 20 seconden wisten de heren van Hattem uit een manmeer situatie de stand enigszins beperkt te houden en de periode af te sluiten met een 2 – 1 stand in het voordeel van de thuisploeg. In de tweede periode bouwde midvoor Reyno te Koppele de voorsprong van Zignea weer uit door uit een vrije bal te scoren. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit het feit dat ZPC Hatto Heim alweer snel een doelpunt maakte om de achterstand op 1 punt te houden. Vervolgens bracht Bert Vos de thuisploeg weer op een voorsprong van twee punten door een mooi doelpunt van grote afstand. Vlak voor het einde van de tweede periode wisten de heren uit Hattem echter wederom te scoren uit een manmeer situatie en besloten ze daarmee de periode op een 4 – 3 stand in het voordeel van Zignea.
De derde periode begon slordig aan de kant van Zignea en hier wisten de heren van Hattem goed gebruik van te maken door tweemaal te scoren. Plotseling keek Zignea tegen een achterstand aan. Dit zou echter niet lang duren, dankzij doelpunten van Peter Flohil en vlak daarna van midvoor Melle Buruma besloot Zignea de derde periode met een stand van 7 – 5. Zignea begon het laatste kwart behouden, vastberaden om deze week de volle drie punten te pakken. De heren van ZPC Hatto Heim zetten nog een keer extra aan maar door goed keeperswerk van Tim Sinck wisten ze niet te scoren. Met nog 30 seconden op de klok maakte Zignea een verdedigende fout en moesten de heren wederom 20 seconden met een man minder spelen. ZPC Hatto Heim maakte hier goed gebruik van en scoorde met nog 19 seconden op de klok de 7 – 6. Hierna besloot Zignea om de laatste 19 seconden rustig uit te spelen en geen aanval meer op te zetten waardoor de heren uit Hattem geen kans meer kregen om op gelijke hoogte te komen. Door deze tactiek wonnen de heren van Zignea hun eerste wedstrijd van het seizoen met een stand van 7 – 6.