Inge Dekker geeft clinic bij GZZ-afdeling

19 oktober 2014 21:37 De GGZ-zwemmers van ZIGNEA in Emmeloord kregen afgelopen woensdag 15 oktober een zwemclinic van topzwemster Inge Dekker.

Zwemclinic dankzij Facebookactie

De GZZ had deze zwemclinic te danken aan Patricia, een moeder van een zwemster van de GZZ. Zij had meegedaan aan een Facebookactie van de Arena Swim Academy. Patricia had een hele goede motivatie geschreven waarom de GZZ een swimclinic zou mogen krijgen van een topzwemmer of -zwemster.

Best moeilijk

Inge Dekker vond het nog best moeilijk om juist deze doelgroep - allen verstandelijk beperkt - een clinic te geven. Maar het voltallige kader van de GZZ was aanwezig om haar bij te staan. En het werd een groot succes.
De GZZ had van Zignea het hele wedstrijdbad ter beschikking gekregen. Alle zwemmers werden in groepjes van drie of vier verdeeld. En per groepje kregen ze tien minuten training in stroomlijnen. Dat betekent dat je je in het zwembad zo lang mogelijk moet maken om zo zo snel mogelijk door het water te begeven.

Iedereen deed zijn uiterste best om het zo goed mogelijk te doen. En ook alle zwemmers vonden het geweldig om van Inge een training te krijgen. De glunderende gezichten spraken boekdelen.

Wedstrijd zwemmen tegen Inge

Als laatste werden de zwemmers in drie groepen verdeeld en werd er een estafette gezwommen. En de groep die gewonnen had, mocht tegen Inge zwemmen en dat was een hele eer. Natuurlijk won Inge met een geweldige vlinderslag. Daarna kreeg één van de GGZ-zwemmers nog uitleg over het vlinderslagkeerpunt.

Na afloop kregen Sven de Weert en Annemieke Visch een ticket om op 29 november mee te doen aan een zwemclinic van Ranomi Krowowidjojo in Eindhoven. En natuurlijk werden er handtekeningen verzameld en foto’s gemaakt.

Impressie

Bekijk hieronder een impressie, gemaakt door Yvonne de Boer.