Grote overwinning voor heren 1

29 september 2018 17:40

Grote overwinning voor heren 1

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Mengsanne Schutte-Heijnen. Een waterpoloster in hart en nieren en een aanwinst voor het bestuur van Zignea.

De wedstrijd kon beginnen en beide teams hadden zin in een mooie pot waterpolo. Zignea zette de aanval in en al snel viel het eerste doelpunt gevolgd door nummer 2, 3 en dit resulteerde in een 4-0 einde eerste periode . De toon was gezet !

In de tweede periode opende Zignea weer maar veroverde Flevo uit Nijkerkerveen de bal en wisten ze de doelman Jelmer Woudstra te passeren. Stand 4-1, maar de mannen uit Emmeloord Reageerden daarop met een counter en een doelpunt. De verdediging van de heren van Zignea zat dicht en ze lagen scherp op de break. Hierdoor konden ze meerdere malen uit breken, een aantal mooie aanvallen opzetten en scoren! Einde tweede periode kreeg Zignea nog een overtal situatie en nam een time-out. De aanval werd opgezet en met nog een paar sec op de klok werd de aanval ingezet. Eind tweede periode was het 9-1.

De coach Henk de Roo riep de mannen bij elkaar ‘we zijn lekker bezig maar we kunnen nog beter op de man spelen’. De scheidsrechters waren er klaar voor om het spel te hervatten en Reyno te Koppele veroverde de bal en binnen de eerste 16 seconden van de derde periode schiet Haje Vis hem binnen. De tegenpartij probeert nog van alles maar komen niet door de verdediging heen. Enige moment dat ze kunnen scoren is wanneer ze een vrije bal op 5 meter afstand hebben en in een keer kunnen schieten. Zo scoorden de mannen van Flevo er 2 in deze periode maar dit haalde niks uit tegen de 6 doelpunten die Zignea in deze periode scoorden.

Laatste periode was het zelfde verhaal de tegenpartij kon er niet aan tippen en de ene na de andere bal vloog ze om de oren. De eindstand werd 22-5 voor de heren van Zignea. Een verdiende uitslag en geweldige pot om te aanschouwen. ‘Iedereen heeft super goed werk verricht, goed voor elkaar gevochten en gekeken naar de vrije man. Zo waren we in staat om mooie doelpunten te scoren en tegelijk de verdediging dicht te houden omdat we van elkaar overnamen. Ik ben zeer tevreden en trots op het team! Afgelopen jaar zijn we gepromoveerd naar een hogere klasse en dan win je nu met 22-5, een geweldig gevoel!’ Aldus de aanvoerder Keimpe Vis.

Doelpunten zijn gemaakt door: Niek Martens (5), Haje Vis(4), Reyno ten Koppele (5), Jetze Vis (2), Koen de Roo(2), Christiaan Priet (1) Peter Flohil (2) Rob Bekema(1)