Zignea houdt zicht op promotie met winst op EZPC

4 februari 2017 09:52

De waterpoloërs van Zignea kenden de afgelopen weken een wisselvallige periode. Van de afgelopen vijf wedstrijden werden slechts twee gewonnen. Om kans te blijven maken op promotie naar de eerste klasse moest afgelopen zaterdag dan ook gewonnen worden van EZPC uit Elst.

Bij het ingaan van de wedstrijd had Zignea de betere uitganspositie. Bij de vorige ontmoeting tussen de twee clubs, in het lastig speelbare bad in Elst, wist Zignea te winnen met 3 – 7. Ditmaal had Zignea het thuisvoordeel, daarom lag winst dan ook in de lijn der verwachting. Zignea begon de wedstijd sterk dankzij drie doelpunten van Reyno te Koppele, waarmee hij voor dit seizoen het 100ste doelpunten op het score bord bracht . EZPC wist hier echter weinig tegen in te brengen, slechts eenmaal wisten de tegenstanders het doel te vinden waarmee de Emmeloorders na een periode al op een 3 – 1 voorsprong stonden.

De tweede periode zette Zignea het sterke spel voort. Doordat de aanvallen van Zignea snel verliepen moesten de tegenstanders vaak overtredingen begaan waardoor Zignea veel overtalsituaties kreeg. Ook in de tweede periode scoorde Zignea drie keer waar de tegenstanders wederom een keer wisten te scoren. Hiermee stond Zignea na de helft van de wedstrijd te hebben gespeeld op een ruime voorsprong van 6 – 2.

In het derde kwart kwamen de tegenstanders uit Elst beter in de wedstrijd. Na een uitsluiting bij Zignea wist EZPC vroeg te scoren waarmee de achterstand iets verkleind werd. Het duurde echter niet lang voordat Niek Martens de voorsprong van Zignea weer recht zette door te profiteren van een overtalsituatie. Laat in de periode, wederom door een overtalsituatie, wist EZPC te scoren. Echter zette Niek Martens de voorsprong weer recht door zijn derde doelpunt van de avond te scoren. Met dit doelpunt werd de stand van de derde periode bepaald, 8 – 4.

De laatste periode van de wedstijd kende zeer veel uitsluitingen, in totaal kende deze periode maar liefst negen uitsluitingen. In korte tijd scoorde EZPC tweemaal, waar Zignea slechts een doelpunt tegenover wist te stellen. Hierna volgden in korte tijd veel uitsluitingen aan de kant van EZPC waardoor de tegenstanders de laatste minuten van de wedstrijd constant met een man minder moesten spelen. Midachter Dennis Smit was de eerste die hiervan wist te profiteren en schoot van korte afstand vernietigend hard raak. Niet veel later volgden Niek Martens en Keimpe Vis zijn voorbeeld door beiden tweemaal te scoren. Hiermee werd de einduitslag bepaald op 13 – 6 in het voordeel van Zignea.