Heren 1 doorbreekt slechte reeks met winst tegen Harderwijk

21 januari 2017 15:35

Zignea doorbreekt slechte reeks met winst tegen Harderwijk

Emmeloord – Na een daverend eerste seizoenshelft beleefde Zignea de laatste maand een slechte reeks. In rechtstreekse duels tegen de nummers een en twee uit de competitie verloor Zignea twee wedstrijden op rij. Vastberaden de slechte serie te doorbreken speelde Zignea afgelopen zaterdag tegen de waterpoloërs uit Harderwijk, De Woelwaters die 4de staan.

Eerder dit seizoen waren de Emmeloorders nog met 4 – 7 te sterk voor De Woelwaters. Met deze gedachte in het achterhoofd begonnen de heren uit Emmeloord de wedstrijd. De eerste minuten van de wedstrijd kregen beide ploegen een aantal goede kansen maar wisten deze beide niet om te zetten in doelpunten. Zignea wist uiteindelijk de score te openen nadat de thuisploeg een strafworp toegekend kreeg. Na van de nul te zijn gekomen begon het beter te lopen voor Zignea, Reyno te Koppele en Haje Vis wisten beiden te scoren waardoor Zignea de eerste periode afsloot met een 3 – 0 voorsprong.

In de tweede periode begonnen De Woelwaters goed en werd de eerste aanval direct omgezet in een doelpunt waarmee de Harderwijkers ook op het scorebord kwamen. In het vervolg van de tweede periode kreeg Zignea meerdere malen een overtalsituatie toegekend. Hiervan werden er twee omgezet in doelpunten, beide keren was het Christiaan Priet die het net wist te vinden. De Woelwaters hielden nog enigszins de spanning in de wedstrijd door te scoren met nog negen seconden op de klok in de tweede periode. Hiermee leidde Zignea na de helft van wedstrijd gespeeld te hebben met 5 – 2.

De derde periode ging lange tijd gelijk op. De Woelwaters hadden de beste kansen door tweemaal een overtalsituatie te krijgen. Echter door goed verdedigend optreden wist de tegenstander niet te scoren. In de laatste minuut van de derde periode was het aanvoerder Peter Flohil die wel wist te scoren waarmee Zignea de voorsprong vergrootte. Ook in de derde periode wisten De Woelwaters in de laatste seconden te scoren waarmee de voorsprong teruggebracht werd tot 6 – 3.

In de laatste periode waren de Emmeloorders vastberaden om deze voorsprong niet meer uit handen te geven en daarmee de slechte reeks te doorbreken. De broers Keimpe en Haje Vis scoorden kort na elkaar waarmee Zignea uitliep tot 8 – 3. In de laatste twee minuten van de wedstrijd wist Christiaan Priet nog tweemaal doel te vinden, waar De Woelwaters slechts eenmaal wisten te scoren. Hiermee werd de eindstand bepaald in het voordeel van Zignea; 10 – 4.

Doelpunten: Haje vis 2x, Reyno te Koppele 2x, Christiaan Priet 4x, Peter Flohil en Keimpe Vis.