Welkom bij ZIGNEA

 


Ook ZIGNEA heeft passie voor water! 

Welkom op de website van ZIGNEA Emmeloord! Dé vereniging als het gaat om zwemmen of waterpoloën in de Noordoostpolder.

Voor meer informatie over ZIGNEA kijk je rond op deze website, of klik je op een van onze onderdelen hieronder.

Klik hier voor de basisafdeling van ZIGNEA Klik hier voor de zwemafdeling van ZIGNEA Klik hier voor de waterpoloafdeling van ZIGNEA Klik hier voor de GZZ afdeling van ZIGNEA Klik hier voor de masterafdeling van ZIGNEA 

ZIGNEA Emmeloord

Zwemmen Is Gezond Nuttig En Aangenaam, dat is waar onze zwemverenging voor staat. Dat is ook wat je ervaart als je bij ons komt zwemmen en/of waterpoloën!

Niet uit het water te krijgen?
Ben jij er ook zo eentje die niet uit het water te krijgen is? Maak dan van zwemmen je sport!

Ben je nog geen 13 jaar? Dan ga je eerst naar onze zwemacademie, waar wij je de zwemslagen en waterpolotechnieken bijbrengen. Ben je 21+, dan kan je bij de masters trainen.

Lid zijn van ZIGNEA betekent sporten onder deskundige begeleiding, meedoen aan wedstrijden en gebruik maken van alles wat de vereniging en het zwembad te bieden hebben.

Kom eens meedoen en ervaar zelf hoe leuk het bij ZIGNEA is! Je mag bij ons vier keer gratis meetrainen.
Zignea houdt punten in eigen huis.

24 november 2018 20:01 Op zaterdagavond 24 november moest Heren 1 van Zignea thuis spelen tegen De Grunte uit Hardenberg. Deze ploeg stond op de 9e plaats voor deze wedstrijd maar was wel een onbekende tegenstander voor Zignea.

De eerste periode ging in het begin gelijk op, na een paar minuten maakte Reyno te Koppele de 1-0 en even later scoorde Niek Martens de 2-0. Niets aan de hand zou je zeggen maar De Grunte maakte al snel 2-1 en vlak voor het eind van de eerste periode maakten ze zelfs gelijk uit een strafworp.

In de tweede periode waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en er werd pittig gespeeld. Dit leidde tot een strafworp die door Reyno werd benut. De Grunte bleef aandringen en maakte daarna twee doelpunten zodat het leek dat de tweede periode met een achterstand werd afgesloten maar Niek dacht daar anders over en maakte de 4-4 nog.

In de derde periode brak het gebrek aan spelers de Grunte op en werden ze zichtbaar vermoeid. Zignea drukte dit uit in een 8-4 voorsprong, twee keer Christiaan Priet en twee keer Niek.

In de vierde periode maakte Peter Flohil de 9-4, De Grunte gaf niet op en scoorde 9-5. Daarna scoorde Koen de Roo twee keer waarvan een keer met een fraaie backhand maar ook de Grunte scoorde twee keer en zo bleef het verschil 4 doelpunten, 11-7. Christiaan maakte vlak voor voor tijd de 12-7 en bepaalde daarmee de eindstand. Deze eindstand was niet mogelijk zonder het goeie keeperswerk van keeper Jelmer Woudstra.

Doelpunten makers van afgelopen zaterdag: Reyno te Koppele (2), Niek Martens (4), Christiaan Priet (3), Koen de Roo (2)