Wedstrijden heren 1 & 2

30 oktober 2016 19:56 Afgelopen zaterdag 29 Oktober hebben Heren-1 en Heren-2 een thuiswedstrijd gespeeld.  Zij speelden tegen ZEW 1 en hebben overtuigend gewonnen met 10-4. Zij bezetten nu een 4e plek in de competitie. De eerst 2 partjes ging gelijk op tot 4-3 maar in het 3e en 4e partje liepen de Heren uit tot een 10-4. Ook zij hebben overtuigend gewonnen.

Hier de thuiswedstrijd van Heren-1 tegen Hatto-Heim van 29 Oktober 2016. In het het 1e en 2e part liep Zignea uit naar 8-0 en wisten tenslotte te winnen met 11-1. Mooi dat wij deze thuiswedstrijden met een overwinning wisten af te sluiten.

2016 Waterpolowedstrijd heren 1 en 2 E'oord 29 oktober

Heren 1 nog altijd ongeslagen

Dat de waterpoloheren van Zignea een goede seizoenstart beleven is ondertussen wel duidelijk. Sinds het begin van het seizoen is er nog geen wedstrijd verloren, een gegeven dat de heren ook dit weekend vast hebben weten te houden. Afgelopen zaterdag werd de tweede thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld, de tegenstanders waren ZPC Hatto Heim 1 uit Hattem. Op papier beloofde de wedstrijd spannend te worden, in voorgaande seizoenen werd er zowel gewonnen als verloren van de Hattemers.

De score werd namens Zignea geopend na iets meer dan 3 minuten speeltijd, het was Bert Vos die het eerste doelpunt van de wedstijd maakte. Hatto Heim kreeg de kans om op gelijke hoogte te komen door een strafworp toegewezen te krijgen, het schot belandde echter op de lat waarna Zignea uit de daarop volgende counter wel wist te scoren, waarmee de Emmeloorders met een 2 – 0 voorsprong de eerste periode afsloten. Ook in de tweede periode was het Zignea dat de wedstrijd leidde. Niek Martens en Keimpe Vis verdubbelden de score voor Zignea waardoor er na twee periodes een 4 – 0 voorsprong op het scorebord stond. In de derde periode kreeg Hatto Heim meerdere kansen om te scoren door veel uitsluitingen aan de kant van Zignea. Verdedigend met een man minder speelde Zignea echter erg sterk waardoor er ook in de derde periode geen tegendoelpunten werden geïncasseerd. Ook in de aanval was Zignea de betere ploeg, in de derde periode werd in totaal 3x gescoord, met nog een periode te spelen stond Zignea voor met 7 – 0. Vastberaden de wedstrijd te winnen en de punten in Emmeloord te houden werd er begonnen aan de vierde periode. Dennis Smit scoorde vroeg in de vierde periode met een goedgeplaatst afstandsschot. Hatto Heim wist middenin de vierde periode eindelijk de nul van het scorebord af te halen door te profiteren van een overtalsituatie na een uitsluiting aan de kant van Zignea, 8 – 1. Hierna stelde Zignea orde op zaken door in minder dan 2 minuten drie keer te scoren. Met nog één seconde op de klok besliste Keime Vis de wedstrijd door de 11 – 1 binnen te tikken. Doelpunten: Niek Martens (3x), Keimpe vis (2x) Reyno te Koppele (2x), Bert Vos, Peter Flohil, Dennis Smit en Haje Vis.

Volgende week gaan de waterpoloërs van Zignea op bezoek bij DWK uit Barneveld. Na 4x op rij gewonnen te hebben zal Zignea er alles aan gaan doen om deze reeks voort te zetten.