Waterpoloërs Zignea heren 1 winnen wederom

24 september 2016 18:56 Na de seizoenstart nipt gewonnen te hebben, hebben de waterpoloheren van Zignea ook de tweede wedstrijd van het seizoen weten te winnen. Tijdens de eerste uitwedstrijd van het seizoen was het team van Harderwijk, De Woelwaters de tegenstander. Zignea begon de wedstijd goed, dankzij doelpunten van Niek Martens en de recent teruggekeerde Haje Vis stond Zignea al snel 2 – 0 voor. Vlak voor het einde van de eerste periode wisten de heren uit Harderwijk nog te scoren waardoor de eerste periode afgesloten werd met een 1 – 2 voorsprong voor Zignea. In de tweede periode kwamen De Woelwaters sterk terug en wisten de achterstand zelfs om te zetten in een nipte voorsprong. Zignea kreeg echter laat in de tweede periode een overtalsituatie en maakte hier goed gebruik van, waardoor beide ploegen op gelijke hoogte stonden halverwege de wedstrijd; 3 – 3. In de derde periode was het Zignea dat het betere spel had, het duurde dan ook niet lang voordat de Emmeloorders weer op een voorsprong kwamen dankzij een doelpunt van Reyno te Koppele. Laat in de derde periode scoorde Zignea nogmaals, waardoor de heren met een voorsprong van 3 – 5 het laatste kwart in gingen. In de laatste periode zetten beide ploegen alles op alles wat resulteerde in vele kansen voor beide ploegen. Het was Zignea dat hier het beste mee om wist te gaan, de Emmeloorders liepen verder uit tot een score van 3 – 7. Met nog een minuut te spelen kregen De Woelwaters een overtalsituatie en wisten hier ook uit te scoren. De heren van Zignea wisten de rust echter goed te behouden en speelden de resterende tijd rustig uit waardoor er gewonnen werd met 4 – 7. Zignea komt hiermee op de tweede plaats in de poule. Alleen de heren van Zwolle, die een wedstrijd meer hebben gespeeld, staan boven de Emmeloorders.