Waterpoloërs Heren 1 overklassen Barneveld

18 februari 2017 18:55

Waterpoloërs Zignea overklassen Barneveld

Afgelopen zaterdag speelden de waterpoloërs van Zignea thuis tegen de heren van DWK uit Barneveld. De Emmeloorders hadden tijdens de eerste ontmoeting dit seizoen al met 13 – 4 gewonnen en hadden dus een zeer sterke uitganspositie bij het ingaan van de wedstrijd.

Dat Zignea de bovenliggende partij was bleek direct in de eerste periode. De barnevelders konden weinig inbrengen tegen de aanvallen van Zignea en al snel stond de thuisploeg op een 6 – 0 voorsprong dankzij 3 doelpunten van Haje Vis, 2 x Niek Martens en 1 x Dennis Smit.

In de hierop volgende periode zette het sterk spelende Zignea het spel door en wist al snel de 7 – 0 te maken. DWK kwam in de tweede periode op het scorebord nadat het uit een penalty wist te scoren. Het overwicht lag echter nog duidelijk bij Zignea, de thuisploeg speelde onvermoeibaar door en stond na de helft van de wedstrijd gespeeld te hebben met liefst 11 – 1 voor.

Na de tweede periode nam Zignea iets gas terug. Dit resulteerde na twee minuten spelen in het tweede tegendoelpunt van de avond nadat de Emmeloorders in ondertal moesten spelen na een uitsluiting. Zignea liet het hier echter niet bij zitten en wist maar liefst vijf keer te scoren binnen anderhalve minuut. Peter Flohil opende de score, gevolgd door Eelco Tuinenga, tweemaal Niek Martens en met nog één seconde te spelen scoorde Dennis Smit zijn tweede doelpunt van de avond waarmee Zignea op een voorsprong van 16 – 2 kwam.

In het laatste kwart van de wedstrijd gingen de ploegen enige tijd gelijk op. DWK stond weliswaar op grote achterstand maar wist in de laatste periode nog goed weerstand te bieden tegen de aanvallen van Zignea. De verdediging van Barneveld werd na twee minuten alsnog gebroken, Peter Flohil en Haje Vis scoorden vlak achter elkaar waarmee Zignea maar liefst 18 – 2 voor stond op de Barnevelders. In de laatste minuten van de wedstrijd ging het tempo terug bij de thuisploeg. Met nog twee minuten te spelen kregen de Barnevelders wederom een overtalsituatie en wisten deze al snel om te zetten in een doelpunt. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van DWK, met een strakke backhand werd nog eenmaal het doel gevonden. Voor de eindstand maakte het echter nog weinig uit, met minder dan een halve minuut te spelen speelde Zignea de wedstrijd rustig uit. Hiermee behaalden de waterpoloërs van Zignea hun grootste overwinning van dit seizoen, 18 – 4.