Heren 1 nog altijd zonder puntenverlies na winst op Barneveld

5 november 2016 19:12 Afgelopen zaterdag speelden de waterpoloërs van Zignea hun vijfde wedstrijd van het seizoen. Tot op heden hebben de waterpoloërs nog geen enkele wedstrijd verloren. De tegenstander van afgelopen zaterdag waren de heren van DWK uit Barneveld. Zignea had al enkele seizoenen niet meer tegen de Barnevelders gespeeld dus werd er begonnen met een pressing heel veld opstelling. Dit houdt in dat de tegenstander direct wordt opgezocht om het passen zo moeilijk mogelijk te maken. De eerste periode van de wedstrijd ging lang gelijk op, pas laat in de eerste periode scoorde aanvoerder Peter Flohil waarmee hij Zignea op een 0 – 1 voorsprong zette. De voorsprong was echter van korte duur, 10 seconden later kwam DWK op gelijke hoogte via een doelpunt van de midvoor. Met nog 3 seconden op de klok in de eerste periode wist Zignea nogmaals het doel te vinden, waardoor de eerste periode afgesloten werd met een 1 – 2 voorsprong voor de heren uit Emmeloord.


In de tweede periode kreeg Zignea meer grip op de wedstrijd en begonnen ze beter te spelen. Dit uitte zich al vroeg in de tweede periode, door een doelpunt van Niek Martens en niet lang daarna, door doelpunten van Keimpe en Haje Vis stond Zignea al snel op een 1 – 5 voorsprong. Met nog enkele seconden op de klok kon Zignea nog eenmaal counteren waaruit de aanvoerder wist te scoren, 1 – 6.


In de daarop volgende periode kwam DWK beter in het spel, echter was het Zignea dat de voorsprong verder uitbreidde naar een verschil van 6 doelpunten. Halverwege de derde periode werd er veel gewisseld bij Zignea, hier wisten de heren uit Barneveld goed gebruik van te maken en scoorden binnen een minuut twee keer waardoor de voorsprong van Zignea terugliep naar 4 punten. Dankzij een doelpunt van Reyno te Koppele werd de derde periode afgesloten met een 3 – 8 voorsprong.


De laatste periode hadden de heren van Zignea duidelijk de langere adem. De oudere tegenstanders van DWK konden weinig inbrengen tegen de snelle aanvallen van Zignea. Hierdoor werden vele overtredingen begaan, waar uiteindelijk een strafworp voor Zignea uit voort kwam. De strafworp werd verzilverd door Niek Martens, die niet veel later nogmaals scoorde waarmee hij Zignea op een 3 – 10 voorsprong zette. De laatste minuut van de wedstijd zat vol actie van beide ploegen. De Barnevelders wisten nog eenmaal te scoren, echter werd dit al snel tenietgedaan door een counter van Zignea waar Haje Vis uit wist te scoren. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist met nog twee seconden te spelen. De aanval van DWK werd afgeslagen en dankzij een aantal snelle passen naar voren wist Haje Vis nog eenmaal het net te vinden. Eindstand 3 – 14 in het voordeel van Zignea.


Doelpunten: Peter Flohil (4x), Niek Martens (3x), Haje Vis (3x), Reyno te Koppele (2x) en Keimpe Vis (1x)