finaledag van de Nationale Special Olympics in Heerenveen

17 juni 2014 22:08 finaledag van de Nationale Special Olympics in Heerenveen

Zignea heeft op de finaledag van de Special Olympics in Heerenveen buitengewoon gepresteerd en bovenal genoten. Annemieke en Douwe hebben allebei een gouden medaille in de wacht gesleept op de 25m rug en Sven op de 25m vrij. Annemieke pakte daarnaast zilver op de 100m wissel. Ook Mats veroverde een zilveren medaille op de 25m school. Douwe sleepte ook nog een bronzen medaille binnen. In totaal brachten de 6 zwemmers 8 medailles mee terug naar Emmeloord.
De afsluitingsceremonie was erg leuk, veel dansers en heel veel oude auto’s en de olympische vlam werd gedoofd. Vervolgens werd de vlag overgedragen aan de stad die het in 2016 gaat organiseren: Nijmegen, Groesbeek en Wijchen.

        



13 persoonlijke records
Mirre startte net als gisteren als 1e voor Zignea met de 25 school, ze zwom een PR van meer dan 1 sec en werd 5e.Op de 25 vrij deed ze het super een PR van 3 ½ sec. en ja de eerste gouden plak is binnen 1e plaats. Ronald zwom op de 25 school naar een 7e plek met een PR, op de 25 vrij werd hij 2e dus een zilveren plak en weer met een PR. Mats werd op de 25 school 2e ook met een PR dus zilveren medaille, op de 25 vrij werd hij 5e. Annemieke was de beste van de hele groep op de 25 rug met een PR dus goud, op de 100 wissel had ze ook en PR en werd 2e van alle zwemsters. Douwe deed het op de 25 rug super 3 sec van zijn tijd af en werd overtuigend 1e, op de 25 vrij een 2e plak in de kleur brons dus 3e. Sven werd 8e op de 50 vrij , maar deed het op de 25 vrij veel beter daar zwom hij een schitterende PR en werd 1e. De estafette met Douwe, Ronald, Annemieke en Sven werd de groep 5e met een mooie PR.
________________________________________