Zignea heren 1 herpakt zich tegen Lelystad

10 november 2018 23:05

Zignea heren 1 herpakt,

Zaterdag 10 november speelden de heren van Zignea tegen de heren van de Houtrib uit Lelystad. De week daarvoor sloeg de Emmeloordse polo ploeg helaas en onnodig de plank mis in Putten, maar afgelopen Zaterdag avond lag Zignea als één team in het water. Gezien de stand in de competitie Zignea als 2e en de Houtrib de 4e plaats beloofde het een spannende wedstrijd te worden. In het eerste periode van de vier, scoort Zignea 2 goals met snel met precieze en goed en verzorgde aanvallen. De gebroeders Keimpe en Jetze Vis tekenen voor deze 2 doelpunten. Met de snelle en precize aanvallen leek de Houtrib overrompeld en ook de daarop volgende 2 Zignea doelpunten, beide gemaakt door de andere broer Haje Vis, bepaalde de eindstand van het eerste kwart Zignea 4 de Houtrib 1.

De Zignea ploeg legde er het 2de en 3de kwart er een schepje boven op met als resultaat een 10-4 alvorens het vierde en laatste kwart in te gaan! Zignea toonde deze wedstrijd mooi, snel en aanvallend spel, wel met hier en daar een schoonheid foutje, maar was duidelijk te sterk voor de heren uit Lelystad. Door het strek verdedigende spel van Haje Vis en de onvermoeibare Reyno te Koppele die veel zwem meters keer op keer moest overbruggen en Rob Bekema als betrouwbare mandekker bleek Zignea te sterk voor de Houtrib heren. Er werden mooie doelpunten gescoord door het snelle en goed samenspel In deze periode wisten Koen de Roo, Haje Vis, Dennis Smit, Niek Martens en Christiaan Priet te scoren.

In de 4e en laatste periode begonnen de heren van de Houtrib sterk, ze speelden beter en harder en feller op de man en wisten op deze manier 3 doelpunten op rij te maken. Zignea leek wat aangeslagen door de aanpak van de Houtrib. Maar tijdens de tweede time out, is er kort over de veranderede aanpak van de Houtrib gesproken en de tactiek werd aangepast. Met nog ruim 2 min op de klok resulteerde de nieuwe aanpak in een duidelijk eind stand van 14-7.

Deze “streek derby” van gisteravond was leuk om naar te kijken met snel en attractief polo van de Zignea ploeg. Coaches/trainers Hinze Adema en Henk De Roo hebben ten opzichte van vorig jaar een aantal wijzigingen zowel in het team als qua systeem toegepast. Dit resulteert in attractief en snel spel, zien hun polder polo ploeg steeds beter als collectief inspelen op deze aanpassingen. Hoewel Zignea dit seizoen in een hogere klasse speelt, menen zij dat Zignea zeker in de bovenste regionen moet kunnen meedraaien.

Doelpunten makers van afgelopen zaterdag: Keimpe Vis (1) Jetze Vis (2) Haje Vis (4) Dennis Smit (2) Niek Martens (3) Christiaan Priet (1) Koen de Roo (1).