Heren 1 sluit seizoen winnend af met monsterscore

15 april 2017 15:16

Zignea sluit seizoen winnend af met monsterscore

Direct vanaf het begin was het al duidelijk dat de waterpoloërs uit Emmeloord de bovenliggende ploeg waren. Na een halve minuut te hebben gespeeld opende Eelco Tuinenga de score voor Zignea uit een overtalsituatie. ENC Arnhem had in de eerste periode niks in te brengen tegen het sterk spelende Zignea en de score liep al snel uit naar 7 - 0 aan het eind van de eerste periode.

Ook in de tweede periode bleef het verschil tussen beide ploegen groot. Na krap een halve minuut te hebben gespeeld was het alweer raak voor Zignea, ditmaal scoorde Reyno te Koppele zijn eerste doelpunt van de avond. Doordat ENC weinig in wist te brengen tegen het sterke spel van Zignea begon de thuisploeg steeds vrijer te spelen en was er veel ruimte voor combinatiespel tussen de spelers. Aan het eind van de tweede periode was de score al opgelopen tot 11 – 0 waarmee Zignea afstevende op de grootste overwinning van het seizoen.

Het beeld veranderde in de derde periode weinig, al liep het tempo wel iets terug bij de thuisploeg gezien de ruime voorsprong. Het wedstrijdbeeld veranderde echter niet, ENC Arnhem probeerde wel aanvallen op te zetten maar deze liepen constant stuk op de verdediging van Zignea. Aan de andere kant ondervond Zignea weinig tegenstand in de verdediging van Arnhem waardoor Zignea verder uitliep tot 14 - 0. Met nog minder dan een halve minuut te spelen wist ENC Arnhem eindelijk de nul van het scorebord te krijgen nadat het uit een overtalsituatie wist te scoren. Zignea kwam echter sterk terug en met nog een seconde op de klok scoorde Keimpe Vis het 15e doelpunt van Zignea.

In het laatste kwart veranderde het spel weinig, Zignea hield vast aan de strategie waar het de hele avond al op speelde en liep daarmee al snel wederom verder weg bij ENC Arnhem. Diep in de laatste periode wisten de bezoekers nogmaals te scoren, ook ditmaal na een uitsluiting aan de kant van Zignea. Bij het klinken van het signaal voor de laatste minuut werd het spel kort stilgelegd. Voordat de wedstrijd begon had Zignea bij de arbitrage aangegeven dat de vaste keeper van Zignea, Tim Sinck zijn laatste wedstrijd voor de club speelde en hadden daarom om een publiekswissel gevraagd bij het ingaan van de laatste minuut. In deze laatste minuut werd de keeperspositie overgenomen door aanvoerder Peter Flohil. Uiteindelijk zorgde ook deze wissel niet voor veranderingen in het beeld van de wedstrijd. Het laatste doelpunt van de wedstrijd, en daarmee ook van het seizoen ’16 – ’17 kwam op naam van Niek Martens waarmee de stand uitkwam op 20 – 2. Daarmee is Zignea op de tweede plek geëindigd met 57 punten uit 22 wedstrijden.