Welkom op de website van ZIGNEA Emmeloord! Dé vereniging als het gaat om zwemmen of waterpoloën in de Noordoostpolder.

Voor meer informatie over ZIGNEA kijk je rond op deze website, of klik je op een van onze onderdelen hieronder.

Klik hier voor de basisafdeling van ZIGNEA Klik hier voor de zwemafdeling van ZIGNEA Klik hier voor de waterpoloafdeling van ZIGNEA Klik hier voor de GZZ afdeling van ZIGNEA Klik hier voor de masterafdeling van ZIGNEA

Zwemmen Is Gezond Nuttig En Aangenaam, dat is waar onze zwemverenging voor staat. Dat is ook wat je ervaart als je bij ons komt zwemmen en/of waterpoloën!

Niet uit het water te krijgen?
Ben jij er ook zo eentje die niet uit het water te krijgen is? Maak dan van zwemmen je sport!

Ben je nog geen 13 jaar? Dan ga je eerst naar onze zwemacademie, waar wij je de zwemslagen en waterpolotechnieken bijbrengen. Ben je 21+, dan kan je bij de masters trainen.

Lid zijn van ZIGNEA betekent sporten onder deskundige begeleiding, meedoen aan wedstrijden en gebruik maken van alles wat de vereniging en het zwembad te bieden hebben.

Kom eens meedoen en ervaar zelf hoe leuk het bij ZIGNEA is! Je mag bij ons vier keer gratis meetrainen.

Heren 1 herovert tweede plaats na winst op Nunspeet

1 april 2017 15:14

Zignea herovert tweede plaats na winst op Nunspeet

Afgelopen weekend gingen de waterpoloërs van Zignea voor hun laatste uitwedstrijd van het seizoen op bezoek bij de heren van ZPC Nunspeet. Bij de vorige ontmoeting wist Zignea nipt te winnen met 3 – 2. Om in de top van de competitie te blijven en kans te blijven maken op promotie mochten er ook deze avond geen punten worden verspeeld.

Zignea begon de wedstrijd uitstekend, aanvoerder Peter Flohil won de sprint voor balbezit, zette de aanval door en verschalkte de keeper van Nunspeet waarmee hij Zignea na amper 10 seconden speeltijd al op een voorsprong had gezet. De voorsprong was van korte duur, Nunspeet kwam een halve minuut later op gelijke hoogte en niet veel later zelfs op voorsprong na een uitsluiting bij Zignea. Niek Martens bracht Zignea terug in de wedstrijd door tweemaal van de midvoor positie te scoren waarmee Zignea de eerste periode afsloot met een 2 – 3 voorsprong.

De tweede periode bleek de meest productieve periode te zijn voor Zignea. Middenin de periode kreeg Zignea een overtalsituatie toegekend, niet veel later zette Jelmer Woudstra deze situatie om in zijn eerste doelpunt van de avond. Niet veel later volgde nog een overtalsituatie, ditmaal scoorde Reyno te Koppele zijn tweede doelpunt van de avond. Met nog minder dan een halve minuut op de klok kreeg Zignea een strafworp toegekend nadat een doorgebroken speler werd teruggetrokken binnen het strafworpgebied. De ondertussen vaste strafworpnemer Niek Martens benutte de strafworp eenvoudig waarmee Zignea na de tweede periode op een 2 – 7 voorsprong stond.

Gedurende de derde periode ging het tempo bij Zignea omlaag. Nadat Zignea in eerste instantie uit wist te lopen tot 2 – 9 begon de thuisploeg beter te spelen. Eerst benutte Nunspeet een overtalsituatie en op slag van rust wist een doorgebroken speler de achterstand terug te brengen tot 4 doelpunten, 5 – 9.

Na minder dan een minuut te hebben gespeeld in de laatste periode kreeg Zignea wederom een strafworp toegekend en ook deze werd omgezet in een doelpunt. Nunspeet zette nog een aantal keer sterk aan maar wist dankzij sterk verdedigend optreden van Zignea geen doelpunten meer te maken. De aanvallers van Zignea wisten daarentegen nog tweemaal door de verdediging van Nunspeet heen te breken. Hiermee werd de eindstand bepaald op 5 – 12 in het voordeel van Zignea. Met deze overwinning nemen de waterpoloërs van Zignea met nog twee wedstrijden te spelen de tweede plaats in de competitie weer over van de Polar Bears.